MagWap - MgCO3 - 30% CaCo3 - 60%

MagWap to wapno nawozowe w postaci węglanowej zgranulowane, poddane specjalistycznemu procesowi granulacji przeznaczone jest do stosowania na wszystkich rodzajach gleb, gdzie wymagana jest poprawa pH oraz wzbogacenia roślin w magnez i mikroelementy, jest nawozem mineralnym uzyskiwanym na drodze przemiału złoża dolomitów triasowych dewońskich.

Nasz produkt to sprawdzony nawóz na naszym rynku, od lat stosowany w rolnictwie przez rolników z różnych części Polski. Warto nadmienić, że podczas produkcji dokładamy wszelkich starań by końcowy produkt niezależnie od ilości zamawianego towaru spełniał normy jakości oraz powatarzalny skład co potwierdzamy regularnymi badaniami w Okręgowej Stacji Chemiczno-Rolniczej w Łodzi.

Nadaje się do stosowania pod wszystkie rośliny uprawne i wszystkie rodzaje gleby. Produkt można stosować pogłównie przedsiewnie w różnych porach roku: wiosna/jesień przed orką, zimą na zamarzniętą glebę, wczesną wiosną pod uprawy przedsiewne i jesienią na użytki zielone.

Uśrednione dawkowanie nawozu oscyluje w granicach 500kg-2000kg/ha ewentualnej zmiany należy dokonać w zależności od wyników badań gleby na zawartość w wapń i magnez oraz kierować się zaleceniami Okręgowej Stacji Chemiczno-Rolniczej.

Dawka nawozu MAGWAP w kg/ha


Stosowana dawka nawozu GRANWAP powinna mieścić się w granicach 150-2000kg/ha, przy czym ewentualnej jej korekty należy dokonać w zależności od zasobności gleby w wapń i magnez oraz kierować się zaleceniami Okręgowej Stacji Chemiczno-Rolniczej.

Nasze nawozy polecają:

Z całą stanowczością stwierdzamy, iż firma WAP-ROL to rzetelny producent nawozów, który dba o każdy najdrobniejszy element w czasie produkcji. Mieliśmy przyjemność obejrzeć linię nawozową, która wygląda naprawdę imponująco.
Nawozy mineralne, dolnośląskie

W ofercie nasz produkt MAGWAP dostępny jest jako granulat oraz mikrogranulat


             

Wskazania pH gleby dla konkretnych upraw

Uprawa Odczyt pH Uprawa odczyt pH
Brukselka 6.5-7.5 Burak cukrowy 5.8-6.8
Cebula 6.3-6.7 Fasola 6.4-6.7
Kapusta 6.0-6.8 Marchew 6.0-6.7
Ziemniak 5.5-5.7 Żyto 5.0-6.5
Kalafior 6.5-6.7 Papryka 5.2-6.0
Jęczmień 6.5-7.2 Chmiel 6.3-6.5


Pliki do pobrania:
Pobierz ulotkę MagWap     Pobierz Atest OSChR ŁÓDŹ NW/36/15   


Aby przeglądać pliki w formacie PDF należy pobrać program Acrobat Reader. Po kliknięciu na ikonę poniżej otworzy się strona producenta programu, z której można pobrać najnowszą wersję programu Acrobat Reader:
GetAdobeReader